Mai Móni

Paleo málnás csokimousse torta

Zajlik az élet. Nyári szünet van, ami azzal jár együtt, hogy megnövekszik nálunk az átmenő forgalom: a gyerekeim jönnek-mennek, rokonok, barátok úgyszintén, és miközben viszonylag komoly vendégjárást élünk meg, én minimum napi nyolc órát dolgozom az üzemben.

Ne is kérdezzétek.

Fáradtan.

Mindennek tetejébe Zsófi pár napja úgy beütötte a térdét, hogy a lábát combközéptől bokáig gipszsínnel látták el; zúzódás történt. Viszont a napokban próbáltunk ki egy olyan készítményt, amely a szervezet regenerálódását is gyorsítja – és hát most nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de tény, hogy négy nappal a baleset után a gipszet levettük, és Zsófi lába alig fáj.

a75

Na most, én közben folyamatosan dolgozom, ritkán kerülök gép elé, ha mégis, hát próbálok gyorsan valami bejegyzést produkálni; mivel a Facebookon többen is jelezték, hogy szívesen vennék a paleo csokimousse torta receptjét, úgy döntöttem, közzéteszem.

De annak nagyon örülnék, hogy ha azok, akik elkészítik, pláne árulják, írnának róla valamit.

paleo mousse

Hozzávalók a tésztához:

3 tojás

2 ek nyírfacukor

15 dkg mandulaliszt/darált mandula

2 dkg kakaópor

1 kk szódabikarbóna

 

A mousse-hoz:

5 dkg nyírfacukor

5 dkg víz

5 dkg kókuszzsír

5 dkg kakaópor

2 tojás

1 ek nyírfacukor

4 dl cocomas (kókusztejszín, ami habbá verhető)

1 cs Zselatin fix

 

Továbbá:

kb. 15 dkg málna, 12 szem a díszítéshez

 

1. Elkészítjük a tésztát: először is kiválasztjuk a megfelelő (26 centi átmérőjű) kapcsos tortaformát, és kibéleljük sütőpapírral.  A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.

2. A tojásokat és a nyírfacukrot gépi habverővel 3-4 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, de ezt már inkább csak gumilapáttal keverjük el, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a formába öntjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.

3. Amikor az alap kihűlt, körbevesszük tortagyűrűvel, és kirakjuk málnával.

4. Jöhet a mousse: ehhez először paleo csokit készítünk. 5 dkg forró vízben feloldunk 5 dkg nyírfacukrot, beletesszük az 5 dkg kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi habverővel sűrűre keverjük.

A két tojást szétválasztjuk: a sárgákat az evőkanál nyírfacukorral habosra keverjük.  A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 4 dl jól lehűtött  cocomast a Zselatin fixszel szintén.

És akkor most a csokihoz keverjük a sárgákat, a fehérjét, majd a kókuszhabot is. Az előkészített alapra öntjük, és hűtőben dermesztjük.

5. Amikor megdermedt a hab, málnával díszítjük a tortát.

 

Hát ennyi.

 

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. matenoel says:

    Ez a torta isteni! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet és a többit is! 2 fiút nevelek, akik közül az egyik autista, ráadásul többféle élelmiszerre (pl liszt, tej, glutén, tojás) intoleranciát mutattak ki nála, így ( lehetőleg tojás nélküli) paleo ételeket készítek neki (meg persze igyekszem a család többi tagja részére is). Nagyon válogatós, az általa fogyasztható, egyébként is igen szűk élelmiszerpalettán belül. A sütijeid fantasztikusak!! Még csak párat készítettem el, de idővel mindet szeretném. A kisfiam sok lemondással járó életében igazi változatosságot jelentenek, nagyon ízlenek neki (is!) és ez nagyon nagy öröm számunkra!

  2. Judit Vas says:

    Szia Móni! Van ötleted a kókusztejszín helyettesítésére? Ugyanis olyan mértékben vagyok rosszul a Cocomas-tól, hogy nem bírám megenni ezt a sütit! 🙁

  3. maimoni says:

    A tejszínt bírod?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!