Mai Móni

Meggyes-mákos paleo süti

Egy újabb cukor-, liszt- és tejtermék-mentes süti, amit természetesen nemcsak a paleo étrend hívei fogyaszthatnak; mindenkinek ajánlom, aki diétázik. Meg annak is, aki nem. Finom.
fotó(4)

Hozzávalók:

10 közepes méretű tojás (ebből majd három fehérje a tetejére kerül külön)

8 dkg nyírfacukor

4 közepes, finom édes alma

20 dkg darált mák

1 kk szódabikarbóna

50 dkg fagyasztott  magozott meggy

 

A tetejére

a félretett 3 fehérje

5 dkg nyírfacukor

 

1. Az almát  pucoljuk meg, reszeljük le, a meggyet hagyjuk kiolvadni. (Persze, konzervet is lehet használni, ha valaki kap cukrozatlant.)

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (légkeverésen 170), és egy 27 centis kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

3. A tojásokat válasszuk szét, három fehérjét tegyünk félre. A maradék fehérjéket a nyírfacukorral verjük kemény habbá. Forgassuk bele a sárgákat, majd a mákot, a szódabikarbónát, a reszelt almát, végül a meggyet.

4. Öntsük  a masszát a formába, és süssük 30 percig.

5. A 30 perc leteltével verjük kemény habbá a három tojásfehérjét , majd oszlassunk el a sütin, egy kanál végével húzzunk bele csúcsokat. Tegyük vissza a sütőbe még 20 percre. A hőt vegyük vissza 130 fokra.

 

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Maglódiné Bálint Szilvia says:

    Nem egészen pontos a recept. A 6 tojással kezdesz, és a maradék négynek a fehérjét teszed rá a végén? Nem vagyok paleos, de érdekelnek a változatos receptek, azért nem vagyok tisztában az arányokkal.

  2. Szia, szerintem pontos: nem 6 tojással, hanem 10-zel kezdek, a 4 tojásfehérje az plusz, amint azt az 5. pontban részletesen le is írom. De jó hogy szólsz, mert már én is módosítottam a receptet, egyszerűen kiveszek 3 fehérjét az összesből, és kész. Úgyhogy át is írom a receptet.

  3. Maglódiné Bálint Szilvia says:

    Köszönöm, így már nekem is érthető.

  4. Fekete Ildikó says:

    Szia, ez volt életem első paleo sütije és nagyon jól sikerült! Nyírfacukor helyett pici mézet tettem bele, meggy helyett ribizlit. A reszelt alma hozzáadásáig kétségeim voltak, mi fogja megtartani a tésztát? Aztán a kétségek elmúltak és maradt a színtiszta élvezet, Köszönöm!

  5. Zsuzsanna Thammer says:

    Bocsánat a kérdésért, de most 4 tojásfehérje megy a tetejére vagy 3 ?????

  6. Zsuzsanna Thammer says:

    Maimoni , és Maglodiné Bálint Szilvia hozzászólásában, és nem volt javítás, hogy nincs szó 4 ről 🙂 Köszi a választ


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!