Mai Móni

Túrókrémes epertorta

Lassan az eperszezon végére érünk – ma rendeltem egyik kedvenc zöldségesemnél 6 kilót, gondoltam, könnyű esti szórakozásként elteszek néhány üveg dzsemet, talán augusztus végéig ki is húzzuk vele, de a zöldséges csak annyit mondott: nem ígérem biztosra.

Úgyhogy, még mielőtt késő lesz, készítsétek el ezt a gyors, egyszerű tortát.

fotó 1(13)

A piskótához:

4 tojás

4 ek cukor

4 ek liszt

A túrókrémhez:

3 dl tejszín

15 dkg túró

1 zselatin fix

10 dkg porcukor

A tetejére:

kb. 1 kg aprószemű eper

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A tojásokat a cukorral gépi habverővel 5 percig verjük (nagyon habosra), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Gyümölcstorta formába (ha nincs, kapcsos is megteszi) simítjuk a masszát – az én formám 29 cm átmérőjű. Kb. 22 percig sütjük, majd rácsra borítjuk, a formát levesszük róla, és hűlni hagyjuk.

2. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a túrót, a zselatin fixet, a porcukrot, és a piskótára kenjük ezt a krémet.

3. A megmosott epret elrendezzük a torta tetején. Ha nem esszük meg azonnal, vonjuk be tortazselével.

fotó 2(8)

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabika1978 says:

    Hű, végre itt vagyok én is! 🙂 Az eper az egyik kedvencem! A másik a cseresznye, úgyhogy most egész évre teleeszem magam belőle! 🙂 Most már itt foglak követni! Még ha nem is írok túl sűrűn. Nem mondanivaló, inkább idő hiányában!
    Puszi: Gabika

  2. maimoni says:

    Ááá, Gabika, de jó, hogy itt vagy! Kicsit szomorúvá tett az elmúlt időben, hogy az én kedves, megszokott kis közösségemet szétzilálta ez a költözés…:(

  3. Gabika1978 says:

    Gondolom előbb-utóbb mindenki idetalál! 🙂 Csak türelem!

  4. Én itt vagyok, ha szabad:) Kb. két éve olvaslak, de még sosem írtam, ma regeltem, hogy tudjak ide írni. Nagyon szeretem a blogodat, sok örömet és vigaszt adott, sajnos mostanában szükség volt rá.. 🙁 és biztosan átszivárognak majd ide is a régi olvasók. :* Hogy ne csak offoljak, a torta gyönyörű és biztos finom, nemrég csináltam hasonlót.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!