Mai Móni

Új gyerek, használt ruha – és nyereményjáték!

Amikor az első gyerekünket vártuk, úgy a terhességem hatodik hónapjától kezdve megszaporodtak a környezetünkből – barátoktól, rokonoktól, ismerősöktől – érkező ruhacsomagok, illetve egyéb babaholmik. Kiságytól az etetőszéken át a babahordozóig mindent kaptunk, csupán néhány cumisüveget kellett vennünk, na meg persze irdatlan mennyiségű pelenkát.

Azt is épp elég volt finanszírozni, nagyon örültem a folyamatosan érkező, egyre nagyobb méretű ruháknak – és csak arra tudtam gondolni: Isten tartsa meg a jó szokásukat. Persze, a körforgásba beszálltunk mi is, amit a gyerek kinőtt, már passzoltuk is tovább annak, akinek épp akkora kellett – és ez így ment mind a négy gyerekemmel. Néha-néha vettem azért nekik új cuccot is, azt hittem, majd mekkora érzés lesz, hogy a gyereken végre új ruha is van, nemcsak használt, de azt kell mondanom, nem okozott katartikus élményt. Az már inkább, amikor az egykori kapott, és továbbadott ruháinkat már azóta a negyedik-ötödik gyereken látom viszont – és még mindig jó állapotban vannak!

Voltak kedvenc márkáim is, amelyek kimondottan jól bírták a strapát – és ezek szinte mind angol vagy német ruhák voltak.

Barátnőm különböző turkálókban szedett össze a gyerekének egészen különleges, jó állapotú cuccokat, míg mástól azt kellett hallgatnom, hogy ő aztán sohadesoha nem adna a kisfiára olyan holmit, amit korábban más is hordott. Hozzáteszem, azért ez az utóbbi vélemény erősen kisebbségben maradt azokéhoz képest, akiknek nem jelentett problémát, hogy a ruha adott esetben “turis”.

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?
Csak új cucc jöhet szóba, vagy akár használt is?

És most figyeljetek!

valasztekA témához ezúttal nyereményjáték is kapcsolódik a www.ruha-sziget.hu webáruház felajánlásának köszönhetően.

Ha erre a linkre kattintva válaszoltok az ott feltett három egyszerű kérdésre, részt vehettek a nyereményjátékon. A nyeremény egy 5000 forint értékű vásárlási IMG_0032utalvány*, amely a ruha-sziget.hu weboldalon váltható be, valamint egy tetszőleges Rágcsibogyó nyaklánc. Sorsolás: tíz nap múlva, azaz június 13-án!

A kérdőív kitöltése után nyomd meg a “Submit” gombot, azzal küldöd el a válaszaidat.

 

 

 

*A kupon készpénzre nem váltható, és nem tartalmazza a szállítási díjat. Csak Magyarország területére szállítanak.

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Bodnárné edit says:

  eleinte csak új rucijaink voltak, aztán a nővérem turizott nekünk csúcsszuper ruhákat nagyon olcsón…. Ő mindig kifogta pesten a jó minőségű ruhákat. Aztán jópárszor vettem online aukciós oldalon ruhacsomagokat, de azok nem mindig feleltek meg a leírásnak. Mostmár szelektálok. Ha jó áron van, és nem agyonkopott szakadt, stb, akkor jöhet a használt is. Játszóra tökmindegy, mit tesz tönkre.
  Sokszor voltunk úgy barátnőmmel, h jöttek a gyerkőceink nyakig koszosan, és nem érdekelt, és lestük a drága új ruhákba kiengedett gyerekeket, akikkel kiabált a szülő, mert koszos lett vagy épp elszakadt.
  Egy valamit amúgy ritkán vettem használtan: az a cipő. Legfőképp azért, mert lúdtalpas fiamnak supinált talpú ortopéd cipők kellenek, így az marad új. Persze ovis kintinél néha vettem neki egy-egyet, de csak akkor, ha megérte. (volt, hogy vadiújnak látszó, kopásmentes nike, fila, vagy épp adidas sportcipőt vettem neki 4-500 ft-ért. )
  Egyszóval ha újra kezdjük – azaz sikerül a tesó végre, akkor biza egy-két új rucija lesz csak, a többi tuti használt.

 2. aheninterior says:

  Ha járnék turiba, a cimkéseket keresném elsősorban, másodsorban az új árhoz képest jóval olcsóbbakat. A H&M még mindig főleg így nyáron ad olcsó kínálatot. Használtban jobb szeretem a barátokét. Ott tudom ki hordta előttünk. Ettől függetlenül kitöltöttem. Ha nyerek, levásárlom…bár a rágcsis kérdés elég szubjektív…hm. Meglátjuk.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!