Praktikák sok gyerekhez

Gyors csokis-mákos keksz

Nyerteseim dobozába került ez is, igaz, kissé karácsonyi hangulatú, amennyiben ragaszkodunk ahhoz az általános elképzeléshez, hogy a fahéj és a mák, különösen együtt ezen ünnepkör jellegzetes alapanyaga.
Nyugodtan meg lehet enni tavasszal, sőt nyáron is, főleg, ha valami gyors kekszet sütnénk, ami azért napokon keresztül megőrizhető drasztikus állagromlás nélkül. Nekem ugye, amikor a küldendő édességeken gondolkoztam, ez utóbbi tényezőt súlyozottan számításba kellett vennem, mert még ha a posta rendesen teljesít is (és most mind a három esetben rendesen teljesített, a csomagok másnap megérkeztek a címzettekhez!), akkor sem ajándékozhatok gyorsan romló, mondjuk, valamilyen krémes sütit.
A keksz sikert aratott mind családom, mind pedig a nyertesek körében, ez már-már reprezentatív, nyugodtan állíthatom tehát, hogy klassz a recept.

Hozzávalók egy nagy tepsire való adaghoz:
5 dkg darált mák
1 tojás
10 dkg cukor
1 tk fahéj
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
1 tk sütőpor

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A hozzávalókat összekeverjük, száraznak fog tűnni, de ha elég nagy a tojásunk, összeáll. Ha nem, egy evőkanál (vagy kettő, de óvatosan!) vizet adunk hozzá. Diónyi golyókat formázunk a tésztából, sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk,és villával határozottan lenyomjuk. 12-15 perc alatt megsütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Száva szerint:

    Hány darab lett egy ekkora adagból? :)Pont minden van itthon hozzá, lehet, hogy összedobom még most. :)

  2. Anonymous szerint:

    Szia Moni!Lehet, nagyon amator kerdes: a makot nem kell megdaralni?Koszonom, Krisz

  3. Maimoni szerint:

    Egy nagy tepsire való!Krisz, bocsánat, darált mákot értettem a mák alatt, köszönöm az észrevételt, javítom is.

  4. vefraimne szerint:

    Én már el is készítettem.:)Tényleg nagyon finom, köszönjük!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!