Mai Móni

Megint sírtam

Mivel most már három gyerekem van kiadva albérletbe (a két fiú anyáméknál, a nagyobbik lányom a barátnőjénél), és ez az egy, aki itthon maradt (Zsófi), nem sok vizet zavar, délelőtt filmet néztem.
A tékából vettem ki, nem is hallottam róla, amikor (vélhetően) a mozikban játszották; a magyar címe elég béna, “Szerelem második látásra”, az eredeti sokkal beszédesebb: Last Chance Harvey – vagyis Harvey utolsó esélye.
A két főszereplő Emma Thompson és Dustin Hoffman. Jól hangzik, nem?

Két magányos emberről szól a történet. Egyrészt ott van Harvey Shine, az öregedő zenész, aki valaha dzsessz-zongorista szeretett volna lenni, végül csak egy zeneipari szakmunkás, reklámfilmek zeneszerzője lett. Lánya esküvőjére utazik Londonba,és ott vágja mellbe a tény, hogy a násznéptől külön szállásolták el, s hogy a menyasszony úgy döntött: inkább nevelőapja kísérje az oltárhoz. Ráadásul – minden igyekezete ellenére – úgy tűnik, a munkáját is elveszíti.
A másik szálon Kate Walker, a középkorú egyedülálló nő életébe nyerünk bepillantást; idejét a munkája, és rákból felépült anyja pátyolgatása tölti ki, munkatársai ügyködnek azon, hogy társat találjanak neki, de hasztalan.
Aztán a két ember összetalálkozik, és elkezdődik köztük valami, ami folyamán Harvey rájön, itt az utolsó lehetőség, hogy szépítsen valamit az élet küzdelmei során elért eredményen. Apaként, férfiként, barátként, emberként – valami most megváltozhat.
Tudom, sokan lenézik a kiszámítható végű filmeket, én nem bánom. Nekem kell a happy end. A két főszereplő alakítása remek, Emma Thompsont az Igazából szerelem-ben kedveltem meg, Dustin Hoffman pedig az Aranyoskám óta az egyik kedvenc színészem. Mindkettőjük játéka már a rezdüléseikben is megnyilvánul, fantasztikusak.
Ami a gasztronómiai vonatkozást illeti, érdekes, hogy bár két vacsora is szerepel a jelenetek sorában, ételeket nem látunk. Egyszer bukkan fel egy nagy darab füstölt sonka, de az is csak papírba csomagolva.
Ettől függetlenül: nézzétek meg a filmet – aztán találjátok ki, melyik résznél sírtam…

Egyébként látta már valaki? Vagy láttatok mostanában valami jót?

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. EdesMindegy says:

  Ez egy nagyon jó film! Ajánlom másoknak!

 2. Maimoni says:

  Na, hát akkor már ketten vagyunk:)))

 3. EdesMindegy says:

  Jaj, és még valami! Évek óta, mondjuk a Szív hídjai film megnézése óta nem bömböltem olyan szívet szaggatóan, mint legutóbb a Hacsi a leghűségesebb barát megnézése alkalmával… hú, érzelmileg nagyon megmozgatott ez a film… aztán lehet, hogy éppen érzékenyebb hangulatomban talált rá, az amúgy is mimóza lelkemre.

 4. inecsg says:

  Még nem láttam, de felcsigáztál. Most olvasok ezerrel. A katedrális után Az idők végezetéig c. lexikon méretű könyvet. 🙂

 5. Maimoni says:

  Hát, ahogy az évek múlnak, én is egyre mimózább lezsek. vagy talán mindig ilyen voltam, csak már nem hadakozom ellene.

 6. Maimoni says:

  Ha egy kis szünetet tartasz az olvasásban, nézd meg:)

 7. Szitya says:

  Móni!Az “Egyszerűen bonyolult”-at láttad már? Habkönnyű vígjáték Meryl Streep-pel és Alec Baldwinnal és még a kaják is vonzóak benne! :-)De, szerintem, erről már írtam neked egyszer, most csak felelvenítem!Szilvi

 8. Wise Lady says:

  No meg fogom nézni, most vitték el a gyerkőcöt nagyizni nálunk is.

 9. Maimoni says:

  Igen, és azóta megnéztem, illetve: kivettem a tékából, csak sajnos későn kezdtem, és elaludtam rajta… Úgyhogy meg kell néznem (ki kell vennem)mégegyszer!!:))És te már megnézted a Julie és Juliát?

 10. Maimoni says:

  Wise Lady, szerintem tetszeni fog.

 11. katafolt says:

  Láttam :),szerettem. Nem kell mindig, minden filmtől sokat várni, ez a film a saját múfajában a főszereplőknek köszönhetően több, mint jó. Legutóbb ezt láttam:http://videa.hu/videok/film-animacio/the-answer-man-2009-ajanlo-elozetes-xb4LMHPCy9lO5a44Azért én Isabel Coixet filmjeit szeretem igazán,Sarah Polley-val a főszerepben, akiről már nem is nagyon jut eszembe a Váratlan utazás, pedig a lányom minden áldott vakációban végignézte a teljes sorozatot, sokkal inkább az, hogy nem vállal Hollywood-i szerepeket.A szavak titkos élete és Az élet nélkülem.

 12. Maimoni says:

  Kata, hát erről a filmről sem hallottam! Az előzetese alapján jó film lehet. Sarah Polley filmjei közül meg csak a Váratlan utazást láttam. Utánajárok,megpróbálom beszerezni valamelyik filmjét.

 13. Gabika says:

  Nem vagyok egy nagy filmnéző, én inkább olvasni szoktam, de a Julie és Julia lassan folyamatban van! :)) Hamarosan meglesz dvd-n és akkor nekilátok. Hogy mikor érek a végére, azt nem tudom, de előbb-utóbb magamévá teszem. Szerintem utoljára valahol a Schindler listája környékén könnyeztem meg filmet.

 14. Nemrég néztük meg mi is, tetszett! :)Azért nekem a Vágy és vezeklés, Szerelem a kolera idején, és társai felülmúlhatatlanok. Hiába na, én ilyen romantikus lélek vagyok. Lucussal tök jókat bőgünk. :)))

 15. doris says:

  Emma Tomphson: Értelem és érzelem, Dustin Hoffman: Esőember Én ebben szerettem meg őket. Tévében meg olyan ritkán van jó, de tegnap a Számkivetett volt Tom Hanks- szel. Ő meg aztán bármiben óriási. Sírtam én is, mikor Wilsont elvitte a víz.

 16. Maimoni says:

  Gabika, ha te azt könnyezted meg utoljára, akkor nem biztos, hogy ezen sírni fogsz:). Én minden megható jeleneten pityergek, most már ott tartok.

 17. Maimoni says:

  Virág, én általában a férjemmel nézem este a filmeket, és amin én sírok, azon ő sokszor röhög: hogy milyen nevetségesen giccses…Ez van, ezt nem minden férfi érti. (Most már nem mondok olyat, hogy “a férfiak nem értik”, mert tudom, hogy van, aki igen.:)))

 18. Maimoni says:

  Doris, Tom Hanks nekem is nagy kedvencem. Ő tényleg minden filmjében jó.

 19. Szitya says:

  Móni!Asszem, hogy Julie és Juliával megvárom a foci vébé végét, de legalábbis egy szünnapját. Mivel engem az összes gyermek itthon boldogít, este pedig futball van, hát egyelőre nincs meg az a rés, amikor én tudnám “uralni” a tévéképernyőt…. De ez nem panasz…Szilvi

 20. Zsu says:

  Múlt heti Julie és Julia után mást sem keresek, csak vmi “főzős” filmet. Vki esetleg tud hasonlót ajánlani, bár azt nehéz lesz felülmúlni, de vhogy rákattatntam ezekre.Egyébként nagy kedvet kaptam egy kis krémleveshez a csütörtöki zelleres után, de sajna a fickóim nem igazán kedvelik, (suli, ovi kaja…), hiába mondom hogy ez sokkal jobb. Na de majd a jövő7en a mamiéknál nyaralnak, csak a kis törpikém marad és a drága férjem, hát őt meg majd csak kiengesztelem valahogy . Ja igen ő sem kedveli … Nem is értem őket!! Pedig annyira jók,hagyma…, zeller…, egyedül a brokkolit nem sikerült még úgy eltalálnom, de ha van egy tuti recept, akkor köszi a segítséget. További szép napot minenkinek!!

 21. Chef Viki says:

  Még nem láttam! De igen jónak tűnik!!!Amin totális dagadtra bőgtem a szemeimet, az a P.S. I love you. 100-as csomagot kell készíteni.

 22. Hajni says:

  Érdemes volt idejönni, jobbnál jobb ötleteitek vannak:)Zsu, az Ízlések és pofonok is egy kicsit főzős, kicsit romantikus film. Egynek elmegy.

 23. Gabika says:

  Tegnap este tuti film volt Tom Hanks szereplésével a Számkivetett! Ritka alkalom volt, hogy végig néztem egy filmet!

 24. Maimoni says:

  Az Ízlések és pofonok tényleg elég jó. Bár érdekes, hogy ott nem kap az étel olyan hangsúlyt, mint a Julie és Julia-ban.De sírni lehet rajta…:))

 25. Altair says:

  Dustin Hoffman a Hook-ban a legjobb! :o) Az a mi nagy családi mozink! Még Jeti is bőg rajta, amikor Peter Pan (Robin Williams) újra megtanul repülni, mert a fia születésére gondol. :o)A bejegyzésben szereplő film is nagyon tetszett, de például a Julikat én kicsit sokalltam és már vártam a film végét (moziban). De a film alapötlete nagyon jó, csak nem bírom a hisztit.Utoljára a Nanny McFee és a nagy bumm-ot láttam másfél hete és imádtam. Csak szólok, az is Emma Thompson és a történetet is ő írta. Háborús dada! ;o) A következő a Toy Story lesz, mert én már csak ilyen gyermeteg lélek vagyok.

 26. Maimoni says:

  A Nanny McFee-nek csak az első részét láttuk, és nagyon tetszett mindenkinek! A másodikat még nem sikerült. Emma Thompson fergeteges benne. A Toy Story-ra már én is néztem, mikor tudnánk elmenni:)) De majd a gyerekekkel kellene, ők meg most ugyebár nincsenek itthon.

 27. Mariann says:

  Egészen jó?AVATARA Keleti Pu. melletti Aréna plázában szuper 3D-ben szemüveggel kétszer!Másodszor még jobb volt!Nekem NaomiHenger, alias Zsabóka által ajánlott, na most kéne tudni, hogy kell ide linket beszúrni.Mindegy, a film címe Lip year és Írországban játszódik.A gyerek letöltötte nekem a netről és magyarul lejátszotta…….Romantikus, és a férfiak nem szeretik, meg áll. az írek sem… mert egy kicsit lökött falusiak vannak benne ábrázolva, de ezen túllépve a story egész jó.És ez a reklám linkje:http://www.youtube.com/watch?v=Etm4VMLrSncPuszi!

 28. Mariann says:

  A tavalyelőtti év legjobb filmje a P.S. I love you volt, magasan vert minden sírós filmemet. A könyvet is megvettem, fele olyan jó, mert nem ott játszódik és nem egészen úgy.A másik ilyen az “Én és Marley”, vagy Marley és én, (ez is kutyás film) ezt sajnos előbb elolvastam, és magasan vert a könyv mindent, utána a filmet kétszer is meg kellett néznem, hogy jónak találjam. De aztán kölcsönadtam és mondtam, hogy előbb nézzétek, utána olvassátok és ez így már bevált.

 29. Mariann says:

  És itt a vége, megint kettőbe kellett szednem az üzimet:Ja és ha láttad a Miss Potter élete c. filmet (angol állatmese rajzoló, a Péter nyúl megalkotója)Abban a korban lett volna jó élni, az összes bútorát, ruháját elfogadnám.Egyelőre ennyi.Puszi!Jó szörfölést, és filmnézést!

 30. Mariann says:

  És kedves mindenki írjatok még, olyan jó filmeket ajánlottatok itt nekem is! Mindjárt három filmismertetőt is megnéztem a neten!Üdv. Mariann!

 31. Ottis says:

  Nemrég láttam én is ezt a filmet, elég jó film!

 32. Maimoni says:

  Mariann, a Leap Year (Szökőhév címen hozták forgalomba nálunk) nekem is nagyon tetszett! MÉg a télen láttam moziban, akkor írtam is róla: http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2010/02/hetvege-sopronban-ii-egy-este-ket-film.html

 33. timus says:

  Hehe, most hogy itthon vagyok, van időm rendesen átolvasni mindent, meg kommentelni is, wow 😀 A film olyan egyszerű és szép, nagyon tetszett nekem is. Pár, ami eszembe jut:A Hatchiko nagyon jó, én megkönnyeztem (biztos mert van kutyám), pedig 76437423 évente sírok filmen…Kajás filmekről nagyon régen írtam a blogomban, ha szeretitek a kosztümös filmeket – de nem a Sissy stílust – a Vatelt ajánlom, nem mai (Depardieu), illetve a Big Night-ot, ami olaszokról és olasz kajáról szól. A magyar címe nem ugrik be. Beszereztem még jópár gasztro-filmet, de újra kellett formázni a laptopot és odalettek… ideje lenne újra összegyűjteni, meg folytatni az ajánlókat, na mindegy, ezeket ajánlom.Nem gasztróban: The blind side (asszem a Szív bajnokai, vagy valami ilyesmi), fogalmam sincs miért, de nem mutatták be itthon, dvd-n jött ki nemrég. Igaz is, mesés is, és szívszorongató is, nekem tetszett. Up in the air (Egek ura) kicsit hasonló stílusú mint a posztban leírt. Elgondolkodtató.Ha meg valaki szeret röhögni a bunkó kis angolon akkor How to Lose Friends & Alienate People – vígjáték, de van benne töltet is. Na most már vasalok. 😛

 34. Maimoni says:

  Timus, amiket felsoroltál, a Vatelt, a The Blind Side-ot és az Up in the air-t láttam, tényleg jók. A másik hármat nem, de megnézem, mit tudok belőle beszerezni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!