Mai Móni

Expressz nápolyi

Nemrég beszereztem egy csomag Ziegler-féle ostya tortalapot. Hat nagy lap van benne, gondoltam, hétvégére jó lesz tartaléknak. Bár még csak péntek este van, egy hirtelen ötlettől vezérelve eldöntöttem, ismét csökkentem mogyoróvaj-készletünket, és beépítem valami krémbe, amit az ostyalapok közé töltök. Az elhatározástól számított tíz percen belül az asztalon volt a finom édesség, ami mindenféle adalékanyag nélkül is felveszi a versenyt a legfinomabb nápolyikkal.
Egy edényben 10 dkg vajat habosra kevertem 10 dkg porcukorral, hozzáadtam 20 dkg mogyoróvajat, 2 ek kakaóport. A masszát kétfelé kellett volna osztanom, de nem tudtam, mennyi kell egy “emelethez” – úgy alakult, az alsó szint vastagabb lett. Persze, ez az ízének egyáltalán nem ártott. Így hát összesen három lapot használtam fel a hatból, és ráadásul azonnal fel tudtam szeletelni – kb. 30 darab nápolyi lett belőle. Bizonyára még finomabb lett volna, ha hűtőbe tettem volna, és csak holnap szeleteltem volna fel. Bizonyára. De ezt már nem tudjuk meg.
A fehér ostyadarabok a krém szélén a szeleteléskor keletkezett “szilánkok” – ez is mutatja, mennyire frissek és ropogósak… Nem csoda, hogy a gyermekek folyamatosan rájárnak.
Én pedig suttyomban nyalogattam az edény szélén maradt krémet… mogyorós és csokis… csoki… csoki…

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. sedith says:

    Hmm, ez nagyon jól hangzik. Ki kell próbálnom egyszer! Ostyalapokat látalában diós karamellkrémmel szoktam megtölteni, ha kíváncsi avgy rá, itt találod: http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/04/husveti-eteleink-3-sutemenyek.html Kaamellkrém ostyalapokhoz – a címe, a bejegyzés közepe-vége táján. Mindenesetre, rá szoktam én is járni rendesen. Éppen ezért nem csinálom túl gyakran. Jaj, és ha hagyjátok, hosszú ideig eláll ez is. 🙂

  2. Maimoni says:

    Köszi:))Általában nem hagyják…

  3. Cicolány says:

    Én vajas-tejporos-kakaós masszát kevertem ki eddig,de ez tényleg nagyon gyors és egyszerű 🙂 És finom…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!